Geen producten (0)

Over ons

 

Outprints is een ethisch kledingmerk opgericht in 2018 door Julia Joven.

Het merk staat voor comfy sustainable streetwear met speelse out of the box prints.

Vanaf het begin heeft Outprints besloten uitsluitend biologische en duurzame materialen te gebruiken. Elk kledingstuk wordt geproduceerd met respect voor milieu, mens en dier. Keurmerken zijn onder andere FWF, GOTS en Peta approved.

De kledingstukken zijn van hoge kwaliteit, voelen zacht aan en gaan lang mee.

Wat het merk bijzonder maakt zijn de speelse out of the box prints, argeloze motieven in een slordige context. Met de hand getekend, geïnspireerd door streetart, chaos, robots en dinosaurussen.

“De naam Outprints heeft te maken met mijn tekenstijl. Ik probeer altijd out of the box, out of de kaders te tekenen. Iemand verteld mij ooit dat er in jazzmuziek inside en outside gespeeld kan worden. De outside speler speelt dan uit de maat en buiten het scala en het akkoord. Dat beschrijft Outprints heel goed!”

Alle illustraties zijn met de hand getekend en gezeefdrukt.

"In onze wereld van vandaag, waar zoveel draait om massaproductie, snelheid en bijna alles geproduceerd wordt door machines, vind ik het juist belangrijk om de oude ambachten, zoals het handmatig zeefdrukken te behouden." Daardoor wordt elk kledingstuk toch iets bijzonders.