Geen producten (0)

Duurzaam en verantwoordelijk

Om kledingstukken te maken die gemaakt zijn om lang mee te gaan en om bij te draagen aan een schoner milieu, werkt Outprints met duurzame materialen van hoge kwaliteit. Om zeker te zijn dat deze duurzaam en verantwoordelijk zijn geproduceerd, heeft Outprints zorgvuldig haar leveranciers geselecteerd. Alle leveranciers beschikken over duurzaam keurmerken zoals Gots, Fair Wear Foundation en Oeko-Tex.

Outprints collectie is gemaakt van milieuvriendelijke vezels zoals gerecycled of organisch katoen, Tencel en Modal:


ORGANISCH KATOEN
Katoen is een vezel die wordt gewonnen uit de katoenplant. Deze natuurlijke vezel is zeer zacht, absorberend en ademend. Katoen is consumentvriendelijk omdat het niet zo veel vouwt en pluist als andere natuurlijke vezels. Katoen is relatief gemakkelijk te wassen, waardoor dit de meest gebruikte vezel in de kledingindustrie is.

Biologisch katoen is volledig vrij van destructieve giftige pesticiden en kunstmest die normaal worden gebruikt om het katoen te beschermen tegen bijvoorbeeld insecten. Om de insecten weg te houden, wordt biologisch katoen behandeld met organische meststoffen en pesticiden, in plaats van synthetische meststoffen. Ook zorgt het verbouwen van biologisch katoen de bodemkwaliteit te verbeteren, voorkomt watervervuiling en het behoudt de biodiversiteit. In vergelijking met conventioneel katoen zorgt biologische katoen voor een betere gezondheid voor zowel de consument als de boer. Het gebruik van biologisch katoen veroorzaakt bijvoorbeeld minder allergieën in vergelijking met conventioneel katoen.

 

RINGESPONNEN GEKAMD KATOEN is zachter an gladder in vergelijk met andere garen. Bovendien omvat het proces een speciale behandeling van de katoenvezels tijdens het spinnen, waardoor ze gereinigd worden van alle vuil, onzuiverheden en korte vezels. Dit resulteert alleen in de langste vezels, waardoor het katoen sterker is en langer meegaat.
Deze proces is 100% biologisch afbreekbaar.

 

GERECYCLED KATOEN
Gerecycled katoen kan worden gemaakt van zowel katoenafval voor de consumptie als katoenafval na consumptie. Om garen te maken van gerecycled katoen worden de verzamelde stoffen versnipperd en in nieuwe garen gesponnen. Pre-consumer katoen wordt gemaakt van fabrieksafval.

 

TENCEL is een vezel die afkomstig is van de pulp van eucalyptus bomen die op duurzaam beheerde boerderijen gekweekt worden. De voordelen van het gebruik van tencel zijn de traceerbare en duurzame herkomst van de houtpulp en het gebruik van niet-giftige chemicaliën en oplosmiddelen bij de vezelverwerking. Dit proces is uitgevoerd in een gesloten lus, wat betekent dat 100% van het oplosmiddel opnieuw wordt gebruikt en bijna geen water nodig heeft.

Tencel is bovendien een sterk en stabiele cellulosevezel, die hoge sterkte-eigenschappen aan de stof geeft. Dit resulteert in een zijdezacht, perfect gladde vezel.

 

MODAL is een soort viscose. Een vezel, die gemaakt is van de pulp van een beuk die in Europa groeit. De manier waarop beuken groeien, is echt speciaal, ze vermenigvuldigen zich door verjonging, wat betekent dat de bomen zich in werkelijkheid voortplanten.
Er is geen kunstmatige irrigatie of beplanting vereist. Dit betekent dat beukenbossen een volledig natuurlijke en duurzame bron van grondstoffen zijn.

Modal staat bekend voor zijn extreem zachte handgevoel, en is een uitzonderlijk ecologisch alternatief.